DOORZAAM versterkt Duurzame inzetbaarheid bij uitzendorganisaties

Uitzendkrachten vallen vaak tussen wal en schip als het gaat om duurzame inzetbaarheid. Hoge druk, onzekerheid en winst georiënteerd zijn kenmerkend voor de uitzendbranche. Maar hoe zit het dan met het welzijn en ontwikkeling van de uitzendkracht?

Steeds meer uitzendorganisaties maken de omslag om te investeren in hun medewerkers. DOORZAAM ging hier een aantal jaar geleden al mee van start!

DOORZAAM

DOORZAAM streeft naar vitale en vaardige uitzendkrachten die veilig en met (veel) plezier hun werk (blijven) uitvoeren. ‘Duurzame inzetbaarheid’ is dan ook niet geheel onbekend binnen deze uitzendorganisatie. De focus ligt hier vooral op het geven van oprechte aandacht aan elkaar. Door middel van verschillende middelen en activiteiten voor uitzendkrachten, uitzendorganisaties en opdrachtgevers heeft DOORZAAM de missie om duurzame inzetbaarheid bij hun medewerkers te stimuleren eigen gemaakt.

Traject De Duurzame Uitzendkracht

Met behulp van de subsidie ‘ESF Duurzame Inzetbaarheid’ heeft DOORZAAM samen met Wecreate het project ‘De Duurzame Uitzendkracht’ kunnen ontwikkelen. Via dit traject ondersteunen we  uitzendorganisaties bij het stimuleren en borgen van DI in de organisatie.

Aanpak op drie niveaus

Dit eenjarige traject hanteert een aanpak voor DI op drie niveaus. Zo ligt de focus voor de uitzendorganisatie bij het ontwikkelen van een visie voor DI, gaan projectleiders en managers aan de slag met de kern van DI en verbindend leiderschap, en ontwikkelen intercedenten zich tot Specialist Duurzame Inzetbaarheid.

Belangrijke thema’s? Een DI gesprek voeren met uitzendkrachten en opdrachtgevers, gedragsverandering in de praktijk, coachend leiderschap en storytelling.

Case Marianka

Marianka Vlam
Consultant


Meer weten?

Neem direct contact op met Marianka Vlam.

E-mail Marianka
Telefoon: 0615182661