Meerjarenplan duurzame inzetbaarheid en leiderschap bij Würth

Hoe motiveren en activeren wij onze medewerkers om met hun eigen duurzame inzetbaarheid aan de slag te gaan? Veel organisaties kampen met deze vraag, waaronder ook Würth Nederland. Zij zochten de samenwerking met Wecreate op.

Würth

Würth Nederland is een dochteronderneming van de Duitse Würth-Groep. De Würth-Groep is een wereldwijde marktleider op het gebied van internationale handel in montage- en bevestigingsmateriaal. Een belangrijk deel van het succes van Würth is toe te schrijven aan de Nederlandse dochteronderneming in ’s-Hertogenbosch, de eerste buitenlandse vestiging van de Würth-Groep.

Onze aanpak

Wecreate heeft samen Würth middels verschillende brainstormsessies met de OR en het HR team een meerjarenplan ontwikkeld en geïmplementeerd op het gebied van duurzame inzetbaarheid.
Hierbij is gebruik gemaakt van het Huis van Werkvermogen, welke goed aansluit bij de werkzaamheden van Würth.

Het eerste jaar van dit meerjarenplan richt zich op de kennismaking met het thema DI voor medewerkers, implementatie van een nieuwe gesprekscyclus en een programma voor duurzaam leiderschap. Vanuit de missie en visie van het bedrijf worden leidinggevenden getraind in het leidinggeven aan DI, gespreksvaardigheden en het omzetten van kennis in de praktijk.

De eerste stappen zijn gezet

Deze eerste stappen van het meerjarenplan DI en de nieuwe manier van leidinggeven dragen bij aan de motivatie, betrokkenheid en ontwikkeling, en daarmee de duurzame inzetbaarheid van de medewerkers en de organisatie als geheel.

Case Martine

Martine Tisanovic
Consultant


Meer weten?

Neem direct contact op met Martine Tisanovic.

E-mail Martine
Telefoon: 0618672288