Instroom zorgprofessionals Zorg & Welzijn via SectorplanPlus

RegioPlus

RegioPlus is een samenwerking tussen 14 regio’s. Samen willen ze de regionale arbeidsmarkt van de Nederlandse Zorg en Welzijn sector in balans houden.

Het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport heeft de organisatie 420 miljoen euro subsidie verleend om, door middel van opleidingen, zo’n 170.000 professionals in Zorg en Welzijn extra te ondersteunen.

SectorplanPlus

Deze ondersteuning voor zorgprofessionals loopt via het SectorplanPlus programma van 2017-2021. SectorplanPlus richt zich voornamelijk op het stimuleren en begeleiden van nieuwe instroom in de arbeidsmarkt Zorg en Welzijn.

In 2014 is Wecreate samen met de opdrachtgever met de opzet en implementatie van dit ambitieuze en omvangrijke arbeidsmarktproject aan de slag gegaan. Het project bestaat uit 14 regionale werkgeversorganisaties en ruim 2.000 deelnemende werkgevers met meer dan 10.000 opleidingsprojecten.

Rol Wecreate

Sinds 2014 voert Wecreate het landelijk programmamanagement en de risico- en kwaliteitsbewaking uit voor de Sectorplan programma’s van RegioPlus. Daarnaast heeft Wecreate het SectorplanPlus geholpen door het opzetten en aansturen van de projectorganisatie, het Shared Service Centre en de AO/IC procedures.

Op dit moment zorgt Wecreate voor de afstemming met stakeholders, de juridische inrichting (contracten en privacy) en organisatie van de financiële stromen (bevoorschotting). Ook ondersteunt en voorziet Wecreate het shared service center van inhoudelijke input, met als missie om de subsidie van het SectorplanPlus zo goed mogelijk in te zetten.

Case Jurjen

Jurjen Terpstra
Managing Partner


Meer weten?

Neem direct contact op met Jurjen Terpstra.

E-mail Jurjen
Telefoon: 0641385667