Organisatieverandering & Cultuur bij Van Delft Pepernoten

Van Delft Biscuits ervaart steeds meer concurrentie. Om met deze concurrentie mee te gaan, kan je harder óf slimmer gaan werken. Van Delft koos voor het laatste.

Met behulp van de subsidie Sociale Innovatie van de Provincie Gelderland zijn ze samen met Wecreate met het project ‘Creating Ownership’ aan de slag gegaan.

Van Delft Biscuits

Van Delft Biscuits uit Harderwijk is vooral bekend van de pepernoten en de pepernotenwinkels die in het najaar in heel Nederland open gaan. Maar Van Delft produceert ook met ruim 170 betrokken en gemotiveerde medewerkers heerlijke tussendoortjes, biscuits, kinderkoekjes, knäckebröd en kruidnoten & Taai-Taai die wereldwijd verkocht worden.

‘Creating Ownership’

Creating Ownership is een project gericht op het versterken van de leercultuur binnen Van Delft. Dit doen we door en binnen alle lagen van de organisatie.

‘We willen medewerkers meer verantwoordelijkheid laten nemen en onze leidinggevenden leren om de rol als coachend leider op te pakken. We zijn van oudsher gewend om te zeggen hoe het moet. In dit programma laten we medewerkers meedenken’, aldus Gerda Postema HR-manager.

Brian Veerkamp van Wecreate licht dit nader toe: ‘We werken in kleine teams op de werkvloer aan concrete en praktische vraagstukken waarbij voordoen, samendoen en zelf doen centraal staan. Door medewerkers te leren het zelf te doen, wordt het onderdeel van hun dagelijkse werkpatroon en boek je resultaat’.

Het doel

Het doel is dat het werkplezier van de medewerkers groeit, maar ook de productiviteit toeneemt. Er wordt beter naar elkaar geluisterd, samen nagedacht en informeel met elkaar geleerd. ‘Afdelingen gaan nauwer samenwerken en resultaten worden gezamenlijk neergezet’ vult Gerda Postema aan. ‘Zoveel pepernoten over de hele wereld verkopen, kun je immers niet in je eentje!’

Case Brian

Brian Veerkamp
Senior Consultant


Meer weten?

Neem direct contact op met Brian Veerkamp.

E-mail Brian
Telefoon: 0627480796