Sociale innovatie bij Bakkerij Fuite

De laatste jaren innoveren wij al veel op het gebied van techniek en processen, maar hoe investeren we ook effectief in onze medewerkers? Met deze vraag kwam Bakkerij Fuite bij Wecreate aankloppen.

Dankzij de subsidie Sociale Innovatie van provincie Gelderland die Wecreate voor Bakkerij Fuite heeft aangevraagd, heeft de onderneming versneld een totaalaanpak kunnen uitvoeren.

Bakkerij Fuite

Bakkerij Fuite is door zijn innovatiekracht al sinds de jaren 30 een voorloper in de bakkerij- en zoetwarenbranche. Hun streven? Innovatief en anders zijn, zonder daarbij de kern van het bakkersvak uit het oog te verliezen. De laatste jaren heeft de bakkerij veel geïnnoveerd op het gebied van techniek, maar technologische innovatie slaagt alleen als er ook in sociale innovatie geïnvesteerd wordt. Maar, hoe pak je dat aan?

Onze aanpak

Wecreate heeft samen met Bakkerij Fuite een totaalaanpak voor sociale innovatie ontwikkeld gericht op een aantal onderliggende vragen: Hoe maak je optimaal gebruik van de kennis binnen de organisatie en ontwikkel je een leercultuur? Hoe verbeteren we duurzame inzetbaarheid? En hoe versterken we de onderlinge samenwerking op de werkvloer?

De aanpak is gericht op medewerkers, leidinggevenden én de organisatie. Duurzame inzetbaarheid is immers een gezamenlijke verantwoordelijkheid van deze stakeholders. De organisatie als facilitator, de leidinggevende als coach en de medewerker die zelf verantwoordelijk is om ‘eigen regie’ op duurzame inzetbaarheid te nemen

Het doel

Uiteindelijk streeft Fuite naar stakeholders die gezamenlijk de leiding in het proces nemen, het proces eigen maken en zelfstandig, zonder de hulp van Wecreate, de opgedane kennis kunnen toepassen.

Case Martine

Martine Tisanovic
Consultant


Meer weten?

Neem direct contact op met Martine Tisanovic.

E-mail Martine
Telefoon: 0618672288