Subsidieaanvraag vanuit Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN)

Stichting ASTRONu

ASTRON is het Nederlandse instituut voor radioastronomie en onderdeel van de organisatie NWO. Stichting ASTRON wil bijdragen aan nieuwe ontdekkingen in radio astronomie. Dit doen ze o.a. door nieuwe en innovatieve technologieën te ontwikkelen en het uitvoeren van fundamenteel astronomisch onderzoek.

LOFAR

In 2010 ontwikkelde stichting ASTRON samen met het bedrijfsleven de technologie voor LOFAR. LOFAR (Low Frequency Array) is de grootste radiotelescoop ter wereld met golflengtebereik. De radiotelescoop heeft een hogere sensitiviteit dan andere telescopen waarmee we onze kennis van het heelal kunnen vergroten.

Vanaf 2020 wordt er onderzoek gedaan naar de tweede fase van LOFAR. Deze fase vereist extra kennis over elektronica, uitbreiding van velden, een bredere inzetbaarheid van LOFAR en milieuvriendelijke toepassingen.

Subsidie

ASTRON werkt samen met noordelijke (MKB) bedrijven aan de ontwikkeling van de benodigde kennis voor fase twee. Wecreate heeft ASTRON middels subsidiewerving geholpen bij de financiering van dit project met een subsidieaanvraag vanuit Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN).

Varsha Ramlal
Funding Expert


Meer weten?

Neem direct contact op met Varsha Ramlal.

Email Varsha
Telefoon: 0619653945