Subsidieaanvragen voor de ontwikkeling van medicatie

BiosanaPharma B.V.

BiosanaPharma behoort tot één van de eerste funding klanten van Wecreate. Hun missie? De toegankelijkheid van (biosimilars van) monoclonale antibodies (mAbs) medicijnen vergroten. Dit doen ze door de ontwikkeling van het productieproces te optimaliseren. Op deze manier kunnen ze de productiekosten verlagen en wordt de medicatie goedkoper.

Bioralix

Bioralix is een voorbeeld van een project van BiosanaPharma in samenwerking met InProPharma Laboratories (Nederland) en LA-BIO research laboratory (Zuid-Afrika).
Bioralix onderzoekt of bepaalde medicijnen die nu alleen via een injectie worden toegediend, ook in een capsule- of pil-vorm ontwikkeld kunnen worden. Injecties kosten namelijk veel tijd en geld, en zorgen daarnaast voor een behoorlijke last bij de patiënt.
De ontwikkeling van een orale formulering heeft veel voordelen. De patiënt kan bijvoorbeeld de medicatie thuis innemen en doordat de werkzame stoffen gecontroleerd worden toegediend, zijn er minder bijwerkingen.

Subsidie

Wecreate heeft BiosanaPharma o.a. geholpen bij een subsidieaanvraag voor hun project Bioralix. Door de financiële ondersteuning vanuit subsidies kan BiosanaPharma stappen blijven zetten in de ontwikkeling van medicatie.

Varsha Ramlal
Funding Expert


Meer weten?

Neem direct contact op met Varsha Ramlal.

Email Varsha
Telefoon: 0619653945