3 Goede voornemens voor werkgevers én -nemers:
Zo haal je samen het meeste uit 2022

Goede voornemens, januari staat er bol van. Vaker sporten, gezonder eten, meer tijd doorbrengen met het gezin – (bijna) iedereen heeft ze. Maar heeft jouw organisatie ook zakelijke voornemens? En hoe koppel je die met de goede voornemens van je medewerkers, zodat je samen het meeste uit 2022 haalt?

In deze blog zetten we ter inspiratie een aantal goede voornemens, voor werkgever én -nemer op een rij.

1. Werk aan vitaliteit
Vitale medewerkers zijn de cornerstone van een succesvolle organisatie. Denk hierbij niet alleen aan fysieke, maar ook mentale gezondheid.

Stimuleer voldoende beweging, bijvoorbeeld door (ook tijdens het thuiswerken) een gezamenlijk ommetje in te plannen of een gezonde kantoorlunch op afstand te organiseren.

Besteed hiernaast ook voldoende aandacht aan de mental health van je personeel. Maak moeilijke thema’s bespreekbaar binnen je organisatie en zorg ervoor dat medewerkers hun hart kunnen luchten over een lastig project, veeleisende klant of wat het thuiswerken mentaal met hen doet. Juist op deze momenten is het belangrijk dat je medewerkers steun ervaren.

2. Stay connected
We werken in deze tijd veel thuis, waardoor je elkaar minder ziet en spreekt. Een gezellig praatje met een collega bij het koffiezet apparaat of de kopieermachine zit er dan helaas niet in.

Hierdoor worden de contactmomenten die je wel met elkaar hebt, des te belangrijker. Blijf wat langer hangen na een videocall, organiseer een belrondje of plan een online vrijmibo in.

Zo verlies je elkaar niet uit het oog, toon je oprechte interesse en blijf je goed op de hoogte van wat er speelt op de werkvloer.

3. Stimuleer leren en ontwikkelen
Grijp het nieuwe jaar aan om met elkaar in gesprek te gaan over ambities: Waar willen je medewerkers in (door) ontwikkelen?

Bespreek met elkaar hoe je deze ambities in 2022 kunt stimuleren. Bijvoorbeeld door het faciliteren van een interessante training of cursus.

De wereld om ons heen verandert snel, het is belangrijk om bij te blijven. Wanneer medewerkers een cursus volgen, is dit niet alleen waardevol voor hun eigen ontwikkeling, maar ook voor de toekomstbestendigheid van jouw organisatie.

Comments are disabled.