Kerstwens Dennis, Jurjen & Gerben
‘Omzien naar elkaar, vooruitkijken naar de toekomst’

Vooruitzien is regeren, maar wat als het zicht wordt vertroebelt? Wat als een visionaire blik glazenbol-kijken wordt? Zonder visie geen toekomst. Wil je bestaansrecht hebben en behouden moet je kunnen en blijven anticiperen. Wil je futureproof zijn: dan is het bijblijven of afhaken.

Flexibiliteit en wendbaarheid zijn belangrijke bouwstenen van een futureproof organisatie. Deze twee bouwstenen in het bijzonder waren binnen Wecreate verantwoordelijk voor groei in een dynamisch jaar.

Maar hoe doe je dat?
Werken op afstand, maar toch betrokken blijven. Minder contact hebben, maar toch in verbinding blijven, nabijheid creëren op afstand. Dat is iedere dag opnieuw anticiperen.

De verbindingen binnen onze organisatie bewezen hun sterkte. In uitdagende situaties werden deze omgezet in veerkracht. Concreet uitte zich dat in scherpe reactiviteit. Door de wendbaarheid en flexibiliteit van onze mensen begonnen we pragmatisch én bleven we optimaliseren.

Mooie woorden, niet altijd makkelijk, maar wel goed voor 40% omzetgroei, (bijna) een verdubbeling van het personeelsbestand én een tweede locatie.

“Dit is een voorbeeld van ‘practice what you preach’. Wij gebruiken vaak abstracte woorden zoals wendbaarheid en flexibiliteit als het gaat om cultuur: nu zien we het in concreet gedrag terug. In het DNA van Wecreate zit ondernemerschap, in uitdagende tijden wordt dit getriggerd bij mensen.

Wat er dan ontstaat? Denken in creatieve verbindingen, nieuwe kansen signaleren en snel inspelen op de markt. Door te denken vanuit verbindingen en pragmatisch te blijven, borg je groei in uitdagende tijden.

– Dennis van der Ham

De kunst van verandering
“Nothing is as constant as change” Deze quote van Hercalutis omvat de essentie wat wij als Wecreate doen: verandering als constante factor beschouwen. Wanneer één tandwiel in beweging is, zal deze de exemplaren om zich heen ook laten draaien. De kunst is om vooruit te denken, in beeld te hebben welke tandwielen beïnvloed gaan worden én daarop te acteren. Vooruitzien is regeren, maar regeren is ook vooruitzien.

“De maatschappelijke uitdagingen zijn enorm: alles is in transitie, alles moet anders. Dat in combinatie met een krappe arbeidsmarkt en technologische ontwikkelingen: hieraan kunnen bijdragen dat is waarom we ooit gestart zijn met Wecreate. Deze thema’s waren 10 jaar geleden relevant. Vandaag de dag zijn ze niet alleen relevant, maar urgenter dan ooit.”

– Jurjen Terpstra

Het afgelopen jaar bewezen we opnieuw dat Wecreate futureproof is. Door flexibel te handelen en te luisteren naar de vragen op de markt wisten we belangrijke subsidies binnen te halen. Op het moment dat het erom draaide, waren we op de juiste plek. En voegden we waarde toe die écht verschil maakt. Hiermee bereikten we impactvolle resultaten: met ons toedoen gingen er duizenden medewerkers in de levensmiddelenindustrie aan de slag met kun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ook hielpen we organisaties om innovatief om te gaan met de kansen die het coronavirus biedt en zo sterker uit de crisis te komen.

Transitie + pandemie = empathie
Transitie in een pandemie roept vragen op: Wordt mijn werk complexer? Is mijn baan veilig? Of wordt mijn werk straks door een robot gedaan? Blijft personeelstekort een longterm issue?

Technologie alleen is geen oplossing op verandering. Wat is het dan wel? Mensen centraal stellen, oog voor je medewerkers hebben en hier concrete acties aan verbinden. Hoe meer technologische innovaties we voorbij zien komen, hoe sneller de markt veranderd en hoe sneller wij moeten veranderen. Hierin val je terug op het menselijk vermogen: empathie en compassie. Eigenschappen waar machines simpelweg niet over beschikken. We hebben onze medemens hard nodig om verandering te realiseren. Zij zijn tenslotte verantwoordelijk voor 75% van het innovatiesucces.

“Als je business wise vooruit én voorop wil blijven lopen, is aandacht en empathie voor de interne organisatie een must. Neem je medewerkers mee in transitie: laat hen mee ontwikkelen, nieuwe talenten ontdekken en boven zichzelf uitstijgen.”

– Gerben van der Wal

Start met de verbinding, vandaag de dag, op dit moment. In een wereld vol met algoritmes, volgers, hashtags en likes, weet dat niets belangrijker is dan de verbinding met elkaar. Dat is ook onze wens voor jou en ieder bedrijf: Kijk om naar elkaar. Verbinding is de fundering van de toekomst.

Een gezond 2022 gewenst vol verbinding!
Namens Dennis van der Ham, Jurjen Terpstra & Gerben van der Wal

Comments are disabled.