Wat is werkgeluk?
Wij vroegen het 4 collega’s.

Werkgeluk – een hot topic binnen het bedrijfsleven. Steeds meer organisaties erkennen de bewezen effecten van werkgeluk: motivatie, productiviteit en creativiteit, en gaan actief aan de slag met het thema om hier de vruchten van de plukken.

Wat is werkgeluk?
(Bijna) iedereen geeft een ander antwoord op de vraag: ‘Wat maakt jou gelukkig op je werk?’ Voor de één staat zelfontwikkeling voorop, terwijl de ander juist meer waarde hecht aan een goed ingerichte werkplek, afwisselende werkzaamheden of veelvoudig contact met collega’s.

Kortom: Werkgeluk heeft voor iedereen een andere definitie. Daarom laten we graag een aantal van onze collega’s aan het woord, die vertellen wat het begrip voor hen betekent.

Gert-Jan Koetsier – Consultant Regio’s en Sectoren

“Mijn baan bij Wecreate levert me veel energie op, naast dat het uiteraard ook energie kost, maar de balans is goed. Door in sectorale- en regionale projecten samen te werken met zeer diverse partijen (denk aan: bedrijven, onderwijsinstellingen en overheden) is geen dag hetzelfde.

Naast de projecten die ik extern doe, mag ik meebouwen aan de groei en het succes van Wecreate. Enerzijds betekent dat strategisch nadenken over de toekomst en anderzijds de strategie vertalen naar het dagdagelijkse. Dit is heel breed: het aantrekken, binden en boeien van (nieuwe) collega’s, het bouwen van projectplannen, business development etc.

Wecreate zorgt goed voor haar mensen: juist in een complexe situatie als Covid-19 kregen we alle ruimte om werk en privé goed te combineren. Met een gezin met 4 kids was dat af en toe best puzzelen. Door autonoom te mogen zijn, te sturen op eigen verantwoordelijkheid en met respect voor de situatie en mij als mens, kon de samenwerking optimaal versterkt worden!”

Vivienne van de Warenburg – Marketing en Communicatie Medewerker

“Werkgeluk hangt voor mij van meerdere factoren af. Allereerst is mijn werkomgeving belangrijk, denk dan aan leuke collega’s en een prettig kantoor om in te werken. Ook is plezier in mijn werk natuurlijk heel belangrijk.

Ik vind het belangrijk om de ruimte te krijgen van een organisatie om me te blijven ontwikkelen, bij Wecreate is hier aandacht voor. Ondanks dat ik hier nog niet zo lang werk, voel ik me bij WeCreate al goed op mijn plek.”

Elmer Schra – Consultant Innovatie en Performance

“Ik werk op een prettige manier als ik autonomie in mijn werk krijg. Vooral de vrijheid in de manier waarop ik projecten en opdrachten kan uitvoeren, vergroot mijn werkplezier enorm. Zo kan ik niet alleen mijn creativiteit en ondernemerschap kwijt, maar is de voldoening bij een succesvol resultaat en een tevreden klant extra groot.

WeCreate biedt naast de grote mate van autonomie in het werk ook op een zeer prettige manier coaching en begeleiding. Daarnaast is veel samenwerken met enthousiaste en ambitieuze collega’s voor mij belangrijk. Twee weten meer dan één en samen werk je vaak efficiënter en effectiever.”

Manon Graafland – Consultant Regio’s en Sectoren

“Ik werk inmiddels ruim 4 jaar bij Wecreate. Dagelijks mag ik aan de slag met complexe arbeidsmarktvraagstukken waar veelal samenwerking tussen partijen nodig is. Oplossingen bouwen samen met anderen, dat vind ik leuk! Binnen Wecreate heb ik mij snel kunnen ontwikkelen door veel verantwoordelijkheid te krijgen, maar tegelijkertijd ook de ruimte ervaren om fouten te mogen maken.

Werkgeluk betekent voor mij dan ook het werken in een prettige en veilige sfeer met vertrouwen van collega’s en leidinggevenden.”

Comments are disabled.