Transitiefonds, collectieve voorziening voor “baan naar baan mobiliteit”!

Transitiefonds, collectieve voorziening voor “baan naar baan mobiliteit”!

In onze visie is het managen van arbeid de manier om mobiliteit te bevorderen en uitval naar de WW tegen te gaan. Naast werkgevers en werknemers heeft ook de overheid heeft hierbij een groot (financieel) belang. Alle ingrediënten zijn aanwezig om een succesvolle  arbeidsmobiliteit met behoud van werkzekerheid zeker te stellen. Ook financieel is het haalbaar om de transitie van werknemers te bekostigen binnen de aanwezige private en publieke geldstromen. Alleen moet je deze geldstromen anders willen en durven inzetten. Hierin ligt de grootste uitdaging.

Het succesvol van werk naar werk begeleiden van ontslagen werknemers is niet langer alleen een sociaal-maatschappelijke verantwoordelijkheid maar ook een bedrijfseconomische factor.

Werkgevers en werknemers kunnen hierin elkaar vinden en platforms opzetten die “baan naar baan mobiliteit”, beter dan ooit faciliteren. Behoud van werk is hierbij essentieel. Dit voorkomt uitstroom in de WW, waarmee werkgevers, werknemers en overheid zijn geholpen. Bovendien zal een succesvolle transitie van een werknemer (collectief) minder geld kosten dan een werknemer die werkeloos wordt en op den duur via publieke bemiddeling weer aan het werk raakt.

Het potentiële maatschappelijke- en financiële voordeel is majeur voor werknemers, werkgevers en overheid. Denk aan:

  • het effect van geschoolde en gemotiveerde werknemers bij nieuwe werkgevers;
  • de beperking van juridische procedures (ontslagaanvechting) tegen voormalig werkgevers;
  • het voorkomen van uitval naar de WW en verder;
  • de doorlopende inkomstenbelasting en afdrachten door behoud van werk;
  • de doorlopende pensioenopbouw;
  • en bovenal de duurzame inzet van werknemers op de arbeidsmarkt!
Nagedacht over de inrichting van een transitiefonds? Wecreate Consulting heeft volop ideeën en gaat graag met u in gesprek!
error: Content is protected !!