Basis Leiderschap
Het bevorderen van persoonlijk leiderschap en Eigen Regie

Leerlijn
Basis Leiderschap

Versterk je leiderschapsskills

Tijdens je werk heb je verschillende petten op: je werkt mee, organiseert en geeft leiding. Maar hoe combineer je dat allemaal? Door je persoonlijke kwaliteiten te verbeteren op het gebied van weerstand, vragen stellen, samenwerken en communiceren met verschillende mensen.

Deze leerlijn neemt je mee in de basis van leiderschap. Met dit programma ga je aan de slag met concrete werkvormen. Denk hierbij aan: feedback geven en ontvangen, omgaan met weerstand en waar effectief communiceren nu uit bestaat.

  • €300,- (zonder subsidie €1800,-)
  • Looptijd gemiddeld vier maanden
  • Bij jou in de regio
  • Individuele aanmelding of een incompany traject vanaf 10+ deelnemers
  • Inbegrepen:✓ Uitgebreide handout / cursusmateriaal ✓ 1 op 1 Coaching sessies én groepsworkshops ✓ Erkend Branche Certificaat

✓ Uitgebreide handout / cursusmateriaal
✓ Twee 1 op 1 coachingsgesprekken 
✓ Erkend Branche Certificaat

Resultaat

Tijdens het volgen van de leerlijn Basis Leiderschap, ontdek je:

  • Hoe je gesprekken beter kan aanpakken;
  • Hoe anderen contact met jou ervaren en hoe je dit kan versterken;
  • Hoe je de vaardigheden direct kan toepassen bij jou op de werkvloer.
Doelgroep

De leerlijn Basis Leiderschap richt zich op leidinggevenden die meer inzicht willen krijgen in hun manier van communiceren.

Programma

De leerlijn Basis Leiderschap bestaat uit de volgende workshops:

Basis Leiderschap

In de workshop gaan we in op de basis van leiderschap, wat jij belangrijk vindt als leidinggevende en stellen we leerdoelen op.

Inzicht in je eigen leiderschapsstijl is de basis van leiderschap. Vanuit deze kennis kan je leren je eigen gedrag aan te passen op behoeften van anderen en/ of de situatie. Dit maakt jou als leidinggevende veelzijdiger en succesvoller.

Leidinggevenden die meer inzicht willen krijgen in leiderschapsstijlen en welk gedrag daarbij hoort. Voorkennis is niet vereist.

Het resultaat is basis kennis hebben over leiderschap, de diverse stijlen en gedrag dat daarbij hoort, een antwoord te krijgen op de vraag ‘wie ben ik als leider’ én leerdoelen te stellen voor jouw eigen ontwikkeling als leidinggevende.

Basis Communicatie

In de workshop wordt er ingegaan op wat communicatie is, de valkuilen én leer je vaardigheden om succesvoller te communiceren.

Inzicht in jouw communicatiestijl, de impact daarvan, maakt dat je als leidinggevende bewust communicatie vaardigheden kan inzetten om het contact met de andere te verbeteren.

Leidinggevenden die meer inzicht willen krijgen in hun manier van communiceren. Voorkennis is niet vereist.

Na het volgen van deze workshop heb je inzicht in je eigen communicatiestijl, jouw valkuilen en kan je vaardigheden (zoals open en gesloten vragen) inzetten met als resultaat dat jij succesvoller bent in jouw communicatie.

Feedback geven en ontvangen

In de workshop ga je op praktische wijze aan de slag met het oefenen van luister- en gesprekstechnieken zoals luisteren, samenvatten, doorvragen en feedback geven.

In contact met anderen zijn we niet altijd bewust van hoe we moeten luisteren of welke vragen we wel (of juist niet) kunnen stellen om het contact te verbeteren.

Leidinggevenden die meer inzicht willen in verschillende tools om gesprekken te verbeteren. Voorkennis is niet vereist.

Het resultaat na deze workshop is dat je bewuster en beter verschillende luister- en gespreksvaardigheden kan inzetten die essentieel zijn in de rol van succesvol leidinggevende.

Omgaan met weerstand

In de workshop ga je aan de slag met weerstand: wat is het, waar komt het vandaan, wat is jouw invloed als leidinggevende hierin en hoe ga je het gesprek hierover aan.

Weerstand is iets wat we zelf ervaren, maar ook wat we tegenkomen in contact met anderen. Weten wat het is en hiermee om leren gaan zijn essentiële leid e rscha psvaard igheden.

Leidinggevenden die meer inzicht willen krijgen in weerstand en hoe hier effectief mee om te gaan. Basiskennis over communicatie en gesprekstechnieken zijn vereist.

Het resultaat van deze workshop is dat je inzicht hebt in de verschillende vormen van weerstand, waar het vandaan komt én vooral hoe je hier effectief mee om kan gaan als leidinggevende.

Het goede gesprek voeren

In de workshop gaan we met een trainingsacteur aan de slag met het voeren van het goede gesprek aan de hand van eigen casuïstiek en de vaardigheden geleerd in de voorgaande workshops

Het leren van theorie is één ding, maar het zelf in de praktijk brengen is een tweede. In deze workshop worden de geleerde vaardigheden in de praktijk gebracht en reflecteren we hierop.

Leidinggevenden die meer inzicht willen krijgen in hun eigen communicatievaardigheden. Basiskennis over communicatie en gesprekstechnieken zijn vereist.

Na deze workshop heb je door te oefenen en de reflectie meer kennis over hoe om te gaan met je eigen casus t.a.v. lastige gesprekken, communicatie of typen personen in het team.

Omschrijving

Met het Basis Leiderschapstraject leer je hoe je jouw persoonlijk leiderschap en professionele skills kunt versterken. Hierdoor ken je het belang van proactief handelen, pak je Eigen Regie en denk je bewust na over je waarde en impact in de organisatie.

  • Voor deze training heb je geen vooropleiding nodig.
  • De totale studielast is 9 uur, verdeeld over 4 maanden.

Mensen die deze training bekeken, bekeken ook

Comments are disabled.