Verdiepend Leiderschap
Verder inzoomen op de elementen van leiderschap

Leerlijn
Verdiepend Leiderschap

Verdiep je leiderschapsskills

Tijdens je werk heb je verschillende petten op: je werkt mee, organiseert en geeft leiding. Maar hoe combineer je dat allemaal? Door je persoonlijke kwaliteiten te verbeteren op het gebied van weerstand, vragen stellen, samenwerken en communiceren met verschillende mensen.

Deze leerlijn neemt je mee in de verdieping van leiderschap. Met dit programma ga je aan de slag met concrete werkvormen. Denk hierbij aan: feedback geven en ontvangen, omgaan met weerstand en waar effectief communiceren nu uit bestaat.

  • €300,- (zonder subsidie €1800,-)
  • Looptijd gemiddeld vier maanden
  • Bij jou in de regio
  • Individuele aanmelding of een incompany traject vanaf 10+ deelnemers
  • Inbegrepen:✓ Uitgebreide handout / cursusmateriaal ✓ 1 op 1 Coaching sessies én groepsworkshops ✓ Erkend Branche Certificaat

✓ Uitgebreide handout / cursusmateriaal
✓ Twee 1 op 1 coachingsgesprekken 
✓ Erkend Branche Certificaat

Resultaat

Tijdens het volgen van de leerlijn Verdiepend Leiderschap, ontdek je:

  • Hoe je gesprekken beter kan aanpakken;
  • Hoe anderen contact met jou ervaren en hoe je dit kan versterken;
  • Hoe je de vaardigheden direct kan toepassen bij jou op de werkvloer.
Doelgroep

De leerlijn Verdiepend Leiderschap richt zich op leidinggevenden die meer inzicht willen krijgen in hun manier van communiceren.

Programma

De leerlijn Verdiepend Leiderschap bestaat uit de volgende workshops:

Onboardingsmanagement

In de workshop krijg je inzicht in hoe je medewerkers succesvol kan laten instromen in de organisatie, zodat je ze kan binden, boeien en behouden.

De eerste 90 dagen van een nieuwe medewerker zijn cruciaal voor motivatie, betrokkenheid en prestatie. Als leidinggevende heb je een belang­rijke rol en leer je hoe je hen kan begeleiden.

Leidinggevenden die meer inzicht willen krijgen in hoe je mensen kan binden en boeien. Voorkennis is vereist (door volgen van Basis Leiderschap Modules).

Na de workshop heb je inzicht in hoe je een nieuwe medewerker het beste kan begeleiden in de eerste fase met als doel het boeien, binden en behouden op lange termijn.

Situationeel Leiderschap

In de workshop maken we kennis en wordt er geoefend met situationeel leiderschap; wat is het, hoe kan je het toepassen en wat zijn de valkuilen.

Inzicht in wat medewerkers van jou nodig hebben en hoe jij je leiderschapsstijl hierop aanpast is essentieel om de prestaties van een individu of team naar een hoger niveau te tillen.

Leidinggevenden die meer inzicht willen krijgen in prestaties van hun teamleden. Voorkennis is vereist (door volgen van Basis Leiderschap Modules).

Na de workshop kan je jouw leiderschapsstijl afstemmen op de situatie, opdracht of persoon. Door af te stemmen op wat de omgeving van je vraagt, kan je medewerkers optimaal laten functioneren.

Coachend Leiderschap

In de workshop ga je aan de slag met de basisprincipes van coachend leiderschap en leer je dit op praktische wijze te vertalen in gedrag.

Inzicht hebben in hoe je ervoor zorgt dat jouw medewerkers de beste versie van zichzelf kunnen zijn en hoe je dit beïnvloedt zijn belangrijke vaardigheden voor succesvol leiderschap.

Leidinggevenden die meer inzicht willen krijgen in prestaties van hun teamleden. Voorkennis is vereist (door volgen van Basis Leiderschap Modules).

Na het volgen van deze workshop kun je inspelen op de behoeften van jouw medewerkers via de principes van coachend leiderschap. Jij zorgt ervoor dat jouw medewerkers de beste versie van zichzelf kunnen zijn.

Omgaan met verandering

In de workshop leer je wat verandering doet met jezelf en anderen, hoe mensen reageren op verandering en hoe je hiermee omgaat.

Verandering is constant: het is overal om ons heen en als leidinggevende is het jouw verantwoordelijkheid om dit te kunnen begeleiden op persoonlijk- en team niveau.

Leidinggevenden die meer inzicht willen krijgen in verandering en hoe hiermee om te gaan. Voorkennis is vereist (door volgen van Basis Leiderschap Modules).

Het resultaat van deze workshop is dat je meer inzicht hebt in wat verandering doet met medewerkers en teams, wat zij van jou nodig hebben én hoe je hen hierin succesvol kan begeleiden.

Stimuleren van leren en ontwikkelen

In de workshop gaan we in op praktische tips en vaardigheden die jij als leidinggevende kan inzetten om leren en ontwikkelen te stimuleren op organisatie én medewerkersniveau.

Als leidinggevende ben je mede verantwoordelijk voor de ontwikkeling en groei van je medewerkers. Hoe ga je hier het gesprek over aan en hoe monitor je dit proces.

Leidinggevenden die meer inzicht willen krijgen in hoe je leren en ontwikkelen stimuleert. Voorkennis is vereist (door volgen van Basis Leiderschap Modules).

Het resultaat is dat je als leidinggevende aan de slag kan met de praktische tips en vaardigheden om leren en ontwikkelen te stimuleren in de organisatie en bij de medewerkers.

Omschrijving

Met het Verdiepend Leiderschapstraject leer je hoe je jouw begeleidingsskills kunt versterken en communicatie kan verbeteren. Dit met als doel om vakkennis en -vaardigheden over te dragen en (nieuw) talent op een passende manier te kunnen begeleiden.

  • Voor deze training heb je een vooropleiding nodig: Het volgen van de Basis Leiderschap Modules.
  • De totale studielast is 9 uur, verdeeld over 4 maanden.

Mensen die deze training bekeken, bekeken ook

Comments are disabled.